Ga naar Content
Noord-Holland

Vieze vogelkooi vol agapornissen op straat gedumpt in Amsterdam

27 januari 2018, 19.46 uur
Door: · Foto: Vogel- en Zoogdierenopvang De Toevlucht

AMSTERDAM De Dierenambulance Amsterdam heeft donderdag een stel gedumpte vogels aangetroffen op de Tugelaweg. De beestjes werden in zeer slechte conditie aangetroffen en moesten met spoed worden bijgevoerd.

Dat vertelt medewerker Kora van de dierenambulance tegen NH Nieuws. Het ging volgens haar om vier agapornissen en één valkparkiet. De vogels werden gelukkig snel gevonden door een buurtbewoners. Omdat ze snel onderkoeld raken, is de kans dat ze in de buitenlucht overleven minimaal. 

Avontuur
Medewerkers van de dierenambulance hebben de verweesde vogels afgeleverd bij vogelopvang De Toevlucht. Zij vertellen op Facebook dat de gevleugelde dieren in een erg vieze kooi zaten. Op de foto's is te zien dat de kooi onder de ontlasting zit.

Inmiddels hebben ze vers water en voer gekregen en hebben ze een schone kooi gekregen. "Ze zijn weer helemaal bijgekomen van hun avontuur", aldus de opvang in hun bericht. Als de vogels helemaal zijn verzorgd en nagekeken, gaat de vogelopvang op zoek naar een nieuwe eigenaar.