Ga naar Content

Grote brand in Amsterdams restaurant: tientallen woningen ontruimd

AMSTERDAM (AT5) In restaurant Oslo in de Hoofddorppleinbuurt in Amsterdam is vanavond een flinke brand ontstaan in de buizen van het afvoerkanaal. Uit de bovenkant van het pand komt een enorme hoeveelheid rook. Tientallen woningen en restaurants in het pand zijn ontruimd omdat de buizen door het hele pand lopen.

De brand ontstond rond 20.00 uur. Er is niemand ernstig gewond geraakt, wel wordt een aantal mensen in een ambulance onderzocht in verband met inhalatie van rook. 

Volgens de brandweer is het heel ingewikkeld om te achterhalen waar de brand zich nu precies bevindt. Ze zijn druk bezig dit te onderzoeken zodat er geblust kan worden. Er worden door de brandweer ook ruiten ingeslagen om makkelijker bij de buizen te kunnen komen.De brand heeft zich inmiddels ook uitgebreid naar naastgelegen panden. Volgens de brandweer zit de brand in de vloer en is het vuur moeilijk te bereiken. 

Tientallen bewoners zijn opgevangen in een revalidatiecentrum in de buurt. Een aantal zal de nacht elders moeten doorbrengen, omdat een aantal woningen onbewoonbaar is geraakt.

Rond 22.45 uur werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen zal vermoedelijk nog enige tijd duren.