Ga naar Content
Sport

Ajax wint simpel in slordige Klassieker

21 januari 2018, 17.33 uur · Aangepast 21 januari 2018, 19.12 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Joep Leenen

AMSTERDAM Ajax heeft Feyenoord in een slordige klassieker op de knieën gekregen. In de Johan Cruijff ArenA werd het 2-0 door goals van Donny van de Beek en Klaas-Jan Huntelaar. Hiermee doen de Amsterdammers wederom goede zaken in de strijd om de titel.

Slordige eerste helft
Het eerste half uur was vooral erg slordig. André Onana had ruzie met de bal en ook op het middenveld waren zowel Ajax als Feyenoord niet secuur in de passing. De Ajacieden domineerden vrijwel de hele eerste helft, maar toch werden er niet veel kansen gecreëerd. Tot in de laatste vijf minuten. André Onana redde toen met een katachtige redding op een kopbal van Steven Berghuis. Daarna ontstond er een scrimmage voor het doel van Brad Jones waarin het schotje van Justin Kluivert vlak voor de lijn werd weggekopt. 

1-0 Van de Beek
Binnen no-time trok Ajax in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe. Eerst was het Donny van de Beek die een teruggetrokken pass van Nicolás Tagliafico binnentikte.

RT @ajaxdailydotcom: Van de Beek opens the score for Ajax!#AJAFEY pic.twitter.com/zBvtmOx2lT

— Ajax Life (@ajaxlife) January 21, 2018

Lees ook: Matthijs de Ligt: "De goal van Donny was een bevrijding"

Huntelaar verdubbelt voorsprong
Twee minuten later zorgde Klaas-Jan Huntelaar voor de 2-0. Hij kopte een goeie voorzet van Joël Veltman tegen de touwen.   

RT @ajaxdailydotcom: Van de Beek opens the score for Ajax!#AJAFEY pic.twitter.com/zBvtmOx2lT

— Ajax Life (@ajaxlife) January 21, 2018 Rood Jørgensen 
In de 58e minuut werd Nicolai Jørgensen van het veld gestuurd. Hij maakte een harde sliding op Veltman, waardoor de Deen zijn tweede gele kaart kreeg. 

? | Nicolai Jørgensen moet eraf met twee keer geel.

Robin van Persie zou daardoor woensdag wel eens in de basis kunnen beginnen bij #Feyenoord tegen FC Utrecht.#ajafey #Klassiekerhttps://t.co/G2OXIaFjDd pic.twitter.com/C7vkhQcxpj

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 21 januari 2018 Nicolás Tagliafico
De nieuwe Argentijnse aanwinst Nicolás Tagliafico speelde een hele degelijke wedstrijd. Hij gaf de assist op het verlossende openingsdoelpunt, maar stond ook verdedigend zijn mannetje. Uiteindelijk werd hij uitgeroepen tot man of the match en ging de Argentijnse linksback met een publiekswissel naar de kant voor Maximilian Wöber, die net terug is van een lichte blessure. 

Lees ook: Harry Vermeegen over aanwinst Tagliafico: "Hij is dik in orde"

Na de 2-0 werd de ploeg van Erik ten Hag nog een aantal keer gevaarlijk, maar zonder enig resultaat. Ajax is nog altijd de nummer twee in de eredivisie met 44 punten. Feyenoord heeft na achttien wedstrijden 32 punten en staat daarmee vijfde.

Lees ook: Ten Hag kende geen zenuwen voor debuut in Klassieker

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, F. De Jong, Tagliafico (89/Wöber); Van de Beek (85/Siem de Jong), Schöne, Ziyech; Neres, Huntelaar, Kluivert

Opstelling Feyenoord: Jones; Nieuwkoop, Van Beek, Tapia, Malacia(81/Haps); Toornstra, El Ahmadi, Vilhena; Berghuis (60/Amrabat), Jørgensen, Boëtius (70/Basacikoglu)