AFC en Koninklijke HFC boeken zege

20 januari 2018, 18.12 uur · Aangepast 20 januari 2018, 18.36 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Remko Kool

AMSTERDAM AFC en Koninklijke HFC hebben zaterdagmiddag drie punten gepakt. AFC won van IJsselmeervogels en HFC versloeg GVVV.

AFC-IJsselmeervogels
Voor beide ploegen een verrassende overwinning gezien de ranglijst. AFC, de hekkensluiter aan het begin van de speelronde, was op Sportpark Goed Genoeg te sterk voor de nummer elf van de tweede divisie. Matthijs Jesse (foto) zette de thuisploeg al na vijf minuten op voorsprong. Hij scoorde na een assist van Jonathan Richard.

Vlak na rust besliste Thomas van den Houten het duel op aangeven van Melvin Grootfaam: 2-0. De laatste tien minuten speelden de Spakenburgers met tien man na een rode kaart voor Gévero Markiet.

GVVV-Koninklijke HFC
De overwinning van Koninklijke HFC was helemaal knap. Zeker gezien het feit dat de Haarlemmers een uur lang met een man minder speelden. Doelman Gerard van Rossum moest namelijk na 32 minuten al met rood van het veld.

GVVV, de nummer vier in de competitie, kon niet toeslaan en daar profiteerde de Koninklijke van. Ruim een kwartier voor tijd maakte Roy Castien het enige doelpunt. In de blessuretijd kreeg GVVV'er Roy Terschegget zijn tweede gele kaart.

Stand
Na zeventien speelrondes staat Koninklijke HFC zesde met 28 punten. AFC is van de laatste plaats af met 15 punten, maar concurrent TEC heeft een wedstrijd minder gespeeld.