Ga naar Content

Mike Snoei: "Het gelijke spel bij MVV was zeker geen valse start maar een uitstekende prestatie"

VELSEN-ZUID Telstar-trainer Mike Snoei hoopt dat zijn ploeg tegen FC Eindhoven hetzelfde op het veld kan brengen als afgelopen week in Maastricht tegen MVV. Telstar verspeelde met het gelijke spel weliswaar twee punten, maar Snoei vond het een prima prestatie en zeker geen valse start van de tweede seizoenshelft.

Telstar liet in de eerste 45 minuten zien dat de vierde plaats op de ranglijst zeker geen incident is, maar terecht afgedwongen na een uitstekende eerste seizoenshelft. In de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven verwacht Snoei dan ook dat zijn ploeg een uitstekende prestatie gaat neer zetten. Snoei: "Wij zijn heel fris en gretig en gaan er een goede wedstrijd van maken. Ik vind het vervelend voor FC Eindhoven, maar wij gaan echt goed voor de dag komen. Dat voel ik aan alles."

Weinig personele gebreken
Telstar kent weinig personele problemen, alleen Edo Knol raakte deze week tijdens de training licht geblesseerd en ontbreekt in de  selectie. Ook Gerson Rodriquez is waarschijnlijk niet van de partij. De Luxemburgse international wil vertrekken bij Telstar. De geblesseerde doelman Wesley Zonneveld en Liban Abdulahi trainden al wel met de groep mee, maar zitten evenmin bij de selectie. Snoei: "Beiden zijn nog lang niet wedstrijdfit en moeten nog geduld hebben. Ook Toretta ontbreekt nog. Hij is geopereerd en gelukkig hebben ze iets gevonden in zijn enkel. Die verwacht ik binnen twee, drie weken weer bij de groep."

Doelman Rody de Boer in belangstelling Watford
Donderdagochtend meldde De Telegraaf dat keeper Rody de Boer in de belangstelling van Watford staat. "Het is heel aantrekkelijk om een speler te verkopen. Als de club daar financieel heel veel wijzer van wordt, moet je dat doen", aldus Snoei. "Ik hoop alleen dat Rody en zijn vader een goede keuze maken, want je heb er niets aan om veel te verdienen en op de bank of de tribune te zitten. Juist daarom heeft hij in de zomer ADO Den Haag verruild voor Telstar."

De Boer denkt het seizoen gewoon af te maken bij Telstar. "Ik heb het prima naar mijn zin, de prestaties zijn goed en ik speel elke week, maar uiteraard ben ik vereerd met alle belangstelling", aldus de 20-jarige doelman.

Bronzen stier 
Voor de wedstrijd tegen FC Eindhoven krijgt Snoei de Bronzen Stier als beste trainer van de tweede periode. De trainer was niet op de hoogte van het bestaan van deze trofee. "Ik dacht dat alleen clubs en spelers een Bronzen stier konden krijgen, maar ik ben er uiteraard wel bij mee."

De oud-Feyenoorder wilde wel kwijt dat er belangrijkere zaken zijn in het leven dan het winnen of verliezen of de Bronzen Stier. "Ik vind het veel vervelender als ik hoor dat Willem van Hanegem prostaatkanker heeft. Dat zijn de dingen die er echt toe doen." Snoei heeft als jonge speler veel van Van Hanegem geleerd. In het seizoen '81/'82 speelden ze tegelijkertijd bij de Rotterdamse club.