Ga naar Content

NS waarschuwt: Treinverkeer bijna volledig gestaakt, zoek alternatief

NOORD-HOLLAND De NS heeft vanmiddag rond 16.00 uur laten weten, dat er weer mondjesmaat treinen zullen rijden tijdens de avondspits. Desalniettemin waarschuwt de organisatie reizigers dat zij beter een alternatief kunnen zoeken. Dat dit niet zonder reden is blijkt rond 19.00 uur. De NS liet toen weten dat het treinverkeer bijna volledig is gestaakt.

Spoorbeheerder ProRail hoopte eerder vanavond nog dat rond 17.00 uur de eerste treinen weer konden gaan rijden.  "Mensen in de avondspits gaan het zeker merken", liet een woordvoerder weten.

De organisatie is bezig de schade die de storm heeft aangericht in kaart te brengen. Op tientallen plekken zijn bomen op de rails of op de bovenleiding gevallen. Het is nog niet duidelijk wat er moet gebeuren om de schade te herstellen en hoelang dat duurt. Daardoor kan ProRail niet met zekerheid zeggen wanneer het treinverkeer weer normaal is.

Door de storm zijn ook treinen, machinisten en conducteurs gestrand. Dat heeft ook gevolgen bij het opnieuw opstarten van het treinverkeer.

StormPoolen
Reizigers die gestrand zijn vanwege de storm maken op het moment volop gebruik van #StormPoolen op Twitter, in de hoop om iemand te vinden die hen naar hun beoogde bestemming kan brengen.

Lees ook: Lift naar huis nodig? Gebruik: #StormPoolen

In Haarlem werd vandaag zelfs het hele station ontruimd. Er waren namelijk glas en brokstukken in de hal naar beneden gekomen. 

Foto: Bob Brinkman