Ga naar Content
Noord-Holland

Grote zoekactie na noodoproep vanaf Markermeer levert niets op

17 januari 2018, 22.05 uur
Door: · Foto: Reddingstation Wijdenes

WIJDENES De Nederlandse Kustwacht heeft vanmiddag na een noodoproep twee uur lang op het Markermeer gezocht naar slachtoffers. Hierbij werden een helikopter, een vliegtuig en vier reddingsboten ingezet om het hele water uit te kammen. Toch werd er bij de zoekactie niemand aangetroffen.

Tijdens de noodoproep kwam de melding 'mayday'. De Kustwacht besloot direct om een grootschalige zoekactie te doen. Alle schepen die op dat moment op het meer voeren werden gevraagd om uit te kijken naar verdachte omstandigheden. Na twee uur zoeken werd er niks aangetroffen. 

De Kustwacht doet nu onderzoek naar de herkomst van de melding. Er is op dit moment nog niet bekend waar de noodoproep precies vandaan kwam, maar door speciale communicatieapparatuur van de Kustwacht kan er nauwkeurig worden bepaald.

Valse oproep
"Met de grote inzet is het bijna onmogelijk dat, mocht er iets ernstig zijn gebeurd, het door de Kustwacht wordt gemist", aldus een woordvoerder van Reddingstation Wijdenes. "Het zou mogelijk kunnen zijn dat het om een valse noodoproep ging, maar dat kunnen we nu niet bevestigen."