Ga naar Content

Eigenaren gesloten zalencentrum Zaandam perplex: "Gemeente schuift alle schuld naar ons toe"

ZAANDAM De sluiting van zalencentrum Sade in Zaandam is volgens de eigenaren onterecht en een gevolg van 'compleet verkeerd handelen' van de gemeente. "De gevolgen zijn gigantisch. Niet alleen voor ons, maar ook voor iedereen die bij ons een trouwfeest geboekt heeft."

De gemeente Zaanstad heeft vandaag laten weten het zalencentrum vanaf aanstaande zaterdag voor acht weken te sluiten. In december vond een vechtpartij plaats, nadat een feest uit de hand liep. De politie moest het pand ontruimen.

Volgens  bedrijfsleider Selim Kilic  heeft de gemeente 'compleet verkeerd gehandeld'. "De gemeente weet van ons bestaan. Toch hebben zij op een afstand van twintig meter woningen laten gebouwd." Klachten over geluidsoverlast werden vervolgens aan het zalencentrum toegeschreven. "Dit gaat nooit goed", zou Kilic de gemeente hebben verteld.

Lees ook: 'Omstreden' Zaandams zalencentrum Sade tijdelijk op slot

Daarnaast staat er al enige tijd een verhuizing van het zalencentrum op de politieke agenda. De bedrijfsleider snapt niet dat de gemeente daar niet op heeft gewacht en nu plots een sluiting oplegt. "Sade had eerst verhuisd moeten worden voordat men ging bouwen. De gemeente schuift alle schuld naar ons toe."

Lees ook: Verhuizing omstreden partycentrum Zaandam aanstaande

De gevolgen zijn volgens Kilic 'gigantisch'. "Niet alleen voor ons,  maar ook voor iedereen die bij ons een trouwfeest geboekt heeft." Het zalencentrum heeft direct een advocaat ingeschakeld. "Ik denk dat de schade wel meer dan 10.000 euro is." 

Foto: Sam Hagens