Ga naar Content

De Peiling: Kinderartsen willen verbod op verkoop energiedrankjes aan kinderen

AMSTERDAM Kinderartsen pleiten voor een verbod op de verkoop van energiedrankjes aan jongeren onder de 18 jaar. Bij veel jonge patiënten die zich melden met klachten als rusteloosheid, moeheid en hartritmestoornissen, blijkt de pepdrank de boosdoener.

De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) maakt zich zorgen over het groeiend gebruik van energiedrank door jongeren, is te lezen in het AD. Met name tieners vanaf 12 jaar drinken soms wel zes blikjes of meer leeg voor een flinke oppepper. Kinderartsen signaleren echter dat zij vervolgens vaker met klachten op de Eerste Hulp belanden.

"Als jongeren met rusteloosheid of hartritmestoornissen in onze spreekkamers belanden, denken wij aan allerlei dingen en halen we ze soms door de medische molen om de oorzaak te achterhalen. Maar we merken dat energiedrankjes steeds vaker de boosdoener zijn," stelt kinderarts Brita de Jong-Van Kempen.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) ziet een verbod van energiedrankjes onder de 18 jaar niet als oplossing. Scholen, sportverenigingen en ouders moeten het gebruik ervan terugdringen.

Wat vind jij?
Moet de verkoop van energiedrankjes aan jongeren worden verboden of niet? Drink jij ze wel eens of zie mensen in je omgeving dat doen? We horen graag van je!

De Peiling is de hele dag online en bij NH Nieuws op tv. Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18:00 en 19:00 uur. Bel 088-850.51.52 als je mee wilt praten.  De meeste reacties op De Peiling staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]

Foto: