SAMENVATTING: Blauw-Wit wint streekderby van KZ

AMSTERDAM De korfballers van Blauw-Wit hebben zondagmiddag in de eigen hal in Amsterdam gewonnen van Koog-Zaandijk. Na de 18-14 ruststand werd het uiteindelijk 28-26.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Marc Broere voor zijn thuispubliek gehuldigd omdat hij sinds vorige week all-time topscorer van de Korfbal League is.

In de eerste helft van het duel tegen Koog-Zaandijk nam Blauw-Wit direct een voorsprong door Broere. De thuisploeg mocht veel strafworpen nemen. Broere was daardoor voor rust vijf keer trefzeker. Halverwege was het verschil vier punten en die liep in de tweede helft op tot zeven punten. Broere scoorde elf minuten voor tijd de 28-21. Opmerkelijk genoeg kwam KZ in de slotfase nog terug tot 28-26.

"Goed gespeeld"
Blauw-Wit coach Barry Schep concludeerde na afloop dat zijn ploeg goed had gespeeld, op die laatste tien minuten na waarin de doelgerichtheid ontbrak.

"Cruciale wedstrijd"
Coach Wim Bakker van KZ vond het een teleurstellende wedstrijd. "Ik denk dat we het in de eerste helft hebben laten liggen. Het was een cruciale wedstrijd voor ons. Ik had hoog ingezet op deze wedstrijd, want hadden we hem gewonnen dan hadden we op een play-off-plek gestaan en nu horen we in het rechter rijtje." Bakker vond ook dat zijn spelers beter om hadden moeten gaan met de scheidsrechter, waarvan bekend is dat hij snel strafworpen geeft.

Blauw-Wit stijgt door de winst naar de derde plek in de Korfbal League met twaalf punten uit negen duels. KZ blijft zesde met acht punten uit negen wedstrijden.