Ga naar Content
Noord-Holland

Inbraakgolf bij supermarkt in Midwoud: buurtbewoners in actie voor eigenaren

11 januari 2018, 17.20 uur · Aangepast 11 januari 2018, 18.51 uur
Door: · Foto: Annabelle Zandbergen / NH Nieuws

MIDWOUD Ze zijn niet weg te denken uit het hart van Midwoud. Hisse en Yvonne Brouwer runnen daar al sinds jaar en dag een lokale supermarkt. Tot hun grote verdriet werd er afgelopen maandag voor de vierde keer in één maand bij ze ingebroken. Het duo is enorm aangeslagen. Dorpsgenoten komen nu in actie, om de eigenaren een hart onder de riem te steken.

Inwoner van Midwoud, Ed Bobeldijk, woont al 13 jaar in het dorp en kent het echtpaar goed. Samen met andere dorpsgenoten organiseert hij op zaterdag 20 januari en actiedag om Hisse en Yvonne een steuntje in de rug te geven. "Zijn zijn er behoorlijk kapot van", zegt Ed tegen NH Nieuws. 

Lees ook: Buurtsuper Midwoud in strijd met grote jongens

"We vinden het heel sneu voor ze. We kunnen de Spar gewoon niet missen", verklaart Ed het initiatief. "De schade is natuurlijk wel te verhalen op de verzekering, maar de emotionele schade die die gasten ze hebben aangedaan, dat is verdomde moeilijk. Ze worden midden in de week wakker gemaakt door de politie omdat er weer is ingebroken en dan kunnen ze er 's nachts weer naar toe om de rommel om te ruimen."

Lees ook: Midwoudse doet boodschappen samen met haar papegaaien

Voor Ed is het duidelijk: "Ik weet dat ze het ontzettend moeilijk hebben, daarom komen we nu in actie." De dag zelf zullen er tal van activiteiten plaatsvinden om het echtpaar een financieel steuntje in de rug te geven. "We houden een ludieke actie om zoveel mogelijk mensen vanuit Midwoud en Oostwoud naar de supermarkt te krijgen. Dan gaan we tompoucen, glühwein en chocomel verkopen. Boodschappen worden ingepakt en voor mensen naar hun auto gebracht. Ook zijn we bezig met een 'Sparwash', in plaats van een carwash. Van de mensen die boodschappen doen, wordt de auto gewassen."

Kunnen niet zonder
Het winkeliersduo is te aangedaan om te reageren, maar Ed weet zeker dat dit ze goed zal doen. "Het geld dat we verzamelen gaan we aan ze aanbieden. We moeten dit doen, omdat we niet zonder de Spar in het dorp kunnen.