Ga naar Content
Noord-Holland

Bussumse bejaarde (84) opgelicht en beroofd door 'Ziggo-medewerker'

4 januari 2018, 17.00 uur
Door: · Foto: Shutterstock

BUSSUM Een 84-jarige vrouw uit Bussum is gisteren op slinkse wijze opgelicht. Een man deed zich voor als vertegenwoordiger van Ziggo, en gaf te kennen een en ander te willen bespreken over haar abonnement, maar stal ondertussen haar pinpassen en ontfutselde haar haar pincode.

Als de man rond 10.30 uur bij de woning van de vrouw aan de Lange Heul aanbelt en zich voorstel als Ziggo-medewerker, voelt ze nog geen nattigheid. Nadat ze hem heeft binnengelaten, ziet hij kans ongezien haar pinpassen weg te nemen en met een smoes haar pincode te achterhalen. 

Nadat de man is vertrokken, voelt de vrouw dat er iets niet klopt en ontdekt dat de man haar pasjes zijn gestolen. Ze belt de bank om haar passen te laten blokkeren, maar blijkt al te laat: de dief heeft al een bedrag van haar rekening opgenomen, zo laat een medewerker weten. 

Signalement dader
De man reed na zijn babbeltruc in een kleine donkergekleurde auto richting de Akkerlaan. Het gaat om een lichtgetinte man van 35 à 40 jaar oud.

Hij is ongeveer 1,70 lang, heeft een iel postuur en kort donker haar. Hij droeg gisteren een lange, donkere jas met een beige bontkraag en een donkere broek met witte stippen.