Ga naar Content

Van den Brom wil langer bij AZ blijven

ALKMAAR Het contract van AZ-trainer John van den Brom loopt aan het einde van dit seizoen af. De Alkmaarse club lichtte dit voorjaar de optie in het contract van de trainer, waardoor zijn verbintenis doorloopt tot de zomer van 2018. Van den Brom wil graag langer blijven, zo heeft hij de leiding van de club laten weten. "Ik voel me happy bij de club."

De 51-jarige trainer kwam in september 2014 naar AZ, als opvolger van Marco van Basten. In zijn eerste twee seizoenen plaatste AZ zich voor Europees voetbal. Vorig seizoen bleven de prestaties achter bij de verwachtingen, maar dit jaar doet de trainer het erg goed. De Alkmaarders combineren aantrekkelijk voetbal met goede resulaten.  AZ staat op de derde plaats met drie punten achterstand op de nummer twee, Ajax. 

Van 7 tot en met 13 januari gaat AZ op trainingskamp naar het Zuid-Spaanse Estepona. Daar spreekt Van den Brom met algemeen directeur Robert Eenhoorn en directeur voetbalzaken Max Huiberts over een eventuele verlenging van zijn contract. 

Foto: Pro Shots/Erwin Spek