Ga naar Content
Noord-Holland

KLM-piloten in actie om behoud iconisch hoofddeksel: "De pet moet blijven!"

27 december 2017, 15.02 uur · Aangepast 27 december 2017, 15.31 uur
Door: · Foto: ANP

SCHIPHOL Piloten van de KLM zijn online een petitie begonnen voor behoud van de pilotenpet. De luchtvaartmaatschappij heeft aangekondigd om de iconische pet per 1 januari 2018 uit het uniform te halen, maar dat plan valt heel slecht bij de vliegers.

Zij verenigen zich online bij de petitie 'De pet moet blijven'. De petitie is in korte tijd al meer dan 250 keer ondertekend. "Zolang als KLM bestaat, dragen vliegers een pet. [...] Bij een vlieger hoort een pet. De pet moet blijven!", zo schrijft initiatiefnemer Michael Kaptein.

Lees ook: KLM haalt pilotenpet uit uniform

De ondertekenaars verzoeken de KLM de pet niet af te schaffen maar te behouden voor het uniform. De luchtvaartmaatschappij liet begin december weten dat het bedrijf de 'toegevoegde waarde' van de pet niet meer ziet. Zonder de pet hoopt KLM haar vliegers een modernere uitstraling te geven. "De pet is in de loop der jaren van model en uitstraling gewijzigd om met de tijd mee gaan", aldus KLM. 

De luchtvaartmaatschappij is niet de enige die de pet heeft afgeschaft. Dochterbedrijf Transavia, easyJet en Ryanair gingen haar al voor.