Ga naar Content

Artiesten Circus Renz 'strak van de stress' door vertraging repetities

HAARLEM Het was hard werken voor de dieren en artiesten van het kerstcircus in Haarlem vanmorgen: de voorstellingen starten morgenavond, maar eigenlijk zijn ze er nog niet helemaal klaar voor. Door de sneeuw hebben de repetities vertraging opgelopen.

"Je staat eigenlijk strak van de stress", zegt de clown van Circus Renz Milko Steyvers tegen NH Nieuws. "Op de dag dat we wilden beginnen met bouwen, viel het met bakken uit de lucht. We hebben daar veel hinder van gehad."

Milko en de dieren van het circus zijn daarom hard aan het werk om toch nog een show neer te kunnen zetten. "Weet je wat het voordeel van deze varkens is? Als ze straks bij de slager liggen, dan springt het karbonaadje vanzelf op het bord, want dat hebben ze hier al geleerd."

Toch heeft Steyvers er alle vertrouwen in dat de voorstellingen gewoon doorgaan. "Het is geen kwestie of het gaat lukken, want het moet lukken. Het is altijd gelukt, dus morgenavond staat er een fantastische show waar groot en klein van gaan genieten."

Foto: