Ga naar Content

Misha Salden: "Het was turbulent en ongelukkig"

VOLENDAM FC Volendam heeft een dramatische eerste competitiehelft doorgemaakt. Hoewel er bij vlagen toch redelijk goed gevoetbald werd, verloor de ploeg van Misha Salden veel wedstrijden. De coach kijkt dan ook niet graag terug op de eerste helft van het seizoen, ondanks de tien behaalde punten in de laatste vier wedstrijden.

"Het was turbulent en ongelukkig. We verloren vaak door eigen fouten en vrije trappen van de tegenstander", vertelt Salden. "Je hebt liever dat je met 4-0 weggespeeld wordt, dan dat je twee keer nipt verliest door een vrije trap."

Ook Nick Doodeman kan niet positief zijn over het verloop van de eerste competitiehelft. "We staan gewoon veel te laag als Volendam zijnde", concludeert de speler.  Misschien kunnen versterkingen FC Volendam na de winterstop omhoog tillen, maar daar kijkt de 21-jarige middenvelder anders tegenaan. "Ik denk dat het op dit moment goed draait. We hebben een goeie groep staan dus denk dat het niet nodig is", aldus Nick Doodeman. Nick Runderkamp denkt daar precies hetzelfde over. "We hebben een goeie groep en ik denk dat het met deze groep ook makkelijk kan", vertelt Runderkamp. 

De Volendammers hopen de stijgende lijn nog even door te trekken, maar dan moet er vrijdag gewonnen worden van Jong Ajax. Dat is een lastige wedstrijd, want de Amsterdammers staan derde op de ranglijst. Het verslag van deze wedstrijd hoor je uiteraard live bij ons op de radio.

Foto: NH Sport / Tijs Logchies