Ga naar Content

Trainer Misha Salden ziet "mooie uitdaging" in Jong Ajax

VOLENDAM Met een ongewijzigde basisformatie begint FC Volendam vrijdagavond in de Jupiler League aan de laatste wedstrijd voor de winterstop. Ook aanvoerder Kees Kwakman staat aan de aftrap tegen Jong Ajax, al is hij niet helemaal okselfris.

Kwakman kampt met rugklachten, miste daardoor de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht (2-1), maar speelde vorige week wel weer tegen RKC Waalwijk (3-1). De Volendammer kon deze week niet volledig meetrainen. Salden: "Het is nog één wedstrijd. Zolang het geen medisch risico is, durven we dat aan." De rest de selectie is, op wat kleine pijntjes na, fit. Teije ten Den ontbreekt vanwege een schorsing.

"Mooie uitdaging"
De resultaten van FC Volendam zijn de laatste weken goed. Uit de laatste vier duels werden tien punten gepakt, waardoor de FC is opgeklommen naar de zeventiende plaats op de ranglijst. Jong Ajax staat derde. "Ajax staat altijd voor kwalitatief goede voetballers. Er spelen weer nieuwe talenten. Het zijn jongens die je volgend jaar in het eerste gaat terugzien. Een mooie uitdaging om ons van de goede kant te laten zien."

Opstelling FC Volendam: Verhulst; Evers, Schouten, Klinkenberg, Smal; Visser, Veerman, Kwakman; Doodeman, Stroo en Antwi.

Jong Ajax - FC Volendam begint morgenavond om 20.00 uur. Natuurlijk kun je deze wedstrijd live op de radio volgen. Edward Dekker is de verslaggever op sportpark De Toekomst. 

Foto: NH Sport/Edward Dekker