Ga naar Content

NH Peilt: Kerstpakket, kerstbonus of welgemeende complimenten?

Waar word je blijer van: Een mooi kerstpakket van de baas? Een kerstbonus of welgemeende complimenten voor weer een jaar hard werken?

Geschiedenis kerstpakket
Het kerstpakket is een typisch Nederlandse traditie. De oorsprong ligt op het platteland. Boeren gaven hun knechten vrij op Tweede Kerstdag om het feest bij hun familie door te brengen. De boer gaf ze vaak iets lekkers mee voor het thuisfront. Deze traditie verspreidde zich over het hele land en al snel kregen ook ambachtslieden en kantoorpersoneel een mand met lekkernijen mee naar huis.

Kleine investering, groot effect
Hoewel werknemers tegenwoordig wel eens mopperen over de inhoud van het kerstpakket (Alweer een chocoladefondue-set?!) moeten werkgevers het effect ervan niet onderschatten, zeggen arbeidspychologen. Het is voor de werkgever een relatief kleine investering waarmee de werknemer zich gewaardeerd voelt.

Wat heb jij liever?
Krijg jij van je werkgever een kerstpakket. Ben je daar blij mee of zou je enthousiaster worden welgemeende complimenten van de baas voor je inzet het afgelopen jaar? Of wordt jij vooral blij van een kerstbonus op je bankrekening?

NH Peilt is de hele dag online, om 12:40 en 16:40 uur op NH Radio en vanaf 17:00 uur bij NH Nieuws op tv. De meeste reacties op NH Peilt staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]

Foto: