Ga naar Content

Nieuw avontuur voor Tijmen en Hector: per rolstoel en op krukken naar Parijs

AMSTERDAM Na hun laatste avontuur gaan Tijmen Hekker en Hector Loma opnieuw per rolstoel reizen. Dit keer is Parijs hun eindbestemming, maar dat is niet het enige nieuwe aan hun reis. Een van de mannen is van plan om de ruim 400 kilometer te lopen.

In juni waren de mannen vanuit Amsterdam vertrokken naar Berlijn. Na meer dan een maand kwamen ze in de Duitse hoofdstad aan. De hele reis maakten ze per rolstoel. Tijdens deze tocht had Tijmen (24) al een idee voor hun nieuwe project. "Misschien ga ik wel gewoon lopend naar Parijs", herhaalt Hector (25) de woorden van zijn boezemvriend. "Toen dacht ik: Nou, oké. Maak het maar lekker bont."

Lees ook: Stoer: Tijmen en Hector gaan per rolstoel naar Berlijn

Grote uitdaging
De vrienden hebben alle twee dezelfde aandoening sinds hun geboorte. Dit maakt het voor hen bijna onmogelijk om te lopen. Tijmen beseft daarom ook hoe zwaar de reis gaat worden. "Het wordt wel een grote uitdaging", vertelt hij.

Gelukkig heeft Tijmen zijn beste vriend aan zijn zijde voor steun. "Ik ben net als bij Tour de France, de auto die af en toe langskomt om water te geven," zegt Hector lachend. "Ik ben zijn support, z'n hulp, z'n maat."

Lees ook: Tijmen en Hector reden in een rolstoel naar Berlijn: "De verbaasde gezichten zijn het leukst"

De mannen beginnen vandaag met trainen voor de reis die op 22 juni 2018 start. Iedereen is welkom om mee te lopen, of rollen. Tijmen en Hector hopen zes weken na vertrek in Parijs aan te komen.

Foto: