Ga naar Content
Sport

Familie Cruijff baalt van vertraging bij hernoeming Amsterdam ArenA

18 december 2017, 09.46 uur · Aangepast 18 december 2017, 14.23 uur
Door: · Foto: Shutterstock/Bewerking NH

AMSTERDAM De familie van de overleden Johan Cruijff vindt het heel jammer dat de Amsterdam ArenA nog steeds niet officieel is omgedoopt in de Johan Cruijff ArenA.

Alle betrokken partijen stelden eind april een intentieverklaring op, waarin ze afspraken het stadion van Ajax de naam van de legendarische nummer 14 te geven. Dat proces had binnen een half jaar afgerond moeten zijn. "Als afwachtende partij weten we niet precies wat er speelt", schrijft Jordi Cruijff in zijn column in De Telegraaf namens de familie.

Lees ook: Amsterdam ArenA wordt Johan Cruyff ArenA

"De ArenA, Ajax en de gemeente Amsterdam schijnen er zakelijk niet uit te komen, alleen weten we daar het fijne niet van. Dat willen we ook niet weten. We hadden gehoopt dat, na de door burgemeester Eberhard van der Laan doorgedrukte intentieverklaring, de besprekingen snel zouden worden afgerond. Helaas is dat niet het geval. Dat voelt voor ons niet goed.''

Een woordvoerster van de ArenA laat weten dat de gesprekken nog gaande zijn. Ze kon nog geen uitspraken doen over wanneer de vernoeming rond is.