Ga naar Content
Sport

Pikant treffen kickbokser Badr Hari bij rentree

18 december 2017, 13.31 uur · Aangepast 18 december 2017, 14.13 uur
Door: · Foto: ANP Robin van Lonkhuijsen

ROTTERDAM Bij zijn rentree als kickbokser treft Badr Hari een pikante tegenstander. De 33-jarige vechter staat op 3 maart in het Rotterdamse sportpaleis Ahoy in de ring tegenover Hesdy Gerges. Hari sloeg de geboren Amsterdammer in 2010 tegen de grond en gaf zijn opponent nog een trap in het gezicht toen die wilde opstaan. Het betekende diskwalificatie voor Hari.

De laatste keer dat Hari in de ring stond, was vorig jaar. Het prestigieuze gevecht tegen Rico Verhoeven, de wereldkampioen bij de zwaargewichten, draaide uit op een anticlimax omdat Hari al snel geblesseerd raakte. Tot een zogeheten 'rematch' kwam het nog niet, omdat Hari eerst een celstraf moest uitzitten voor meerdere zware mishandelingen.

Ruim een week geleden kondigde de kickbokser al zijn rentree aan. Enkele uren voordat Verhoeven in Ahoy zijn wereldtitel prolongeerde door Jamal Ben Saddik te verslaan, maakte Hari bekend een exclusief contract te hebben gesloten met Glory. Verhoeven is het uithangbord van die kickboksorganisatie. De 28-jarige Brabander riep Hari direct op weer tegen elkaar te gaan vechten.

De 'Golden Boy' uit Amsterdam zal eerst in vorm moeten komen, voordat hij Verhoeven serieus partij kan bieden. Het gevecht tegen Gerges dient als voorbereiding op een eventuele rematch later in het jaar tegen Verhoeven.