Ga naar Content

Primeur: Amsterdam Cats winnaar eerste vrouwelijke Americanfootball-duel

AMSTERDAM Een vrouwelijke Americanfootball-wedstrijd, waar vind je die in Nederland? Precies, nergens. Maar daar is sinds vandaag verandering in gekomen. Zondagmiddag namen de speelsters van de Amsterdam Cats het in eigen stad op tegen de Rotterdam Ravens. Gelijk een echte klassieker dus, die eindigde in een overwinning voor de Cats: 42-13.

Op Sportpark Sloten stonden de Cats tegenover de Ravens. Stevige vrouwen, die wel van een potje rammen houden, vermaakten het publiek.De Amsterdam Cats gingen er dus met de winst vandoor. Het team van coach Dijohn Ronde liet de Ravens uit Rotterdam alle hoeken van het veld zien en brachten dat ook in de score tot uitdrukking. Damila Adrianus schreef geschiedenis: zij maakte de eerste touchdown ooit in het vrouwelijke Americanfootball in Nederland. 

"Het voelt heerlijk. Ik had niet anders verwacht dat we zouden winnen. Dat ik de eerste touchdown mag maken maken, daar ben ik echt heel blij mee", aldus Adrianus. Ook Coach Ronde is trots: "Na al die maanden hard werken hebben ze uitgevoerd wat we ze geleerd hebben, dat is voor een coach al waardering genoeg eigenlijk."

Maandag zie je een reportage op de website en app van NH Sport.