Ga naar Content
Sport

Ajax begint met Huntelaar tegen AZ

17 december 2017, 13.34 uur · Aangepast 17 december 2017, 14.28 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Erwin Spek

ALKMAAR Ajax gaat de Noord-Hollandse derby beginnen met Klaas-Jan Huntelaar in de basis. De ervaren aanvaller krijgt de voorkeur boven Kasper Dolberg. Bij AZ staat Mats Seuntjens aan de aftrap in plaats van Joris van Overeem.

Bij AZ zijn er verder geen wijzigingen ten opzichte van het duel met PEC Zwolle (1-1). In de verdediging is er weer plaats voor Pantelis Hatzidiakos naast Stijn Wuytens. Het middenveld bestaat wederom uit Fredrik Midstjo, Guus Til en Teun Koopmeiners.

Zeefuik
De verdedigende problemen bij de Amsterdammers, door blessures van Maximilian Wöber en Nick Viergever en de schorsing van Joël Veltman, zijn door Ajax-trainer Marcel Keizer ook opgelost. Deyovaisio Zeefuik, Mathijs de Ligt, Frenkie de Jong en Mitchell Dijks vormen namelijk de laatste linie. Lasse Schöne keert terug van zijn schorsing en vervangt Siem de Jong, die tegen Excelsior geblesseerd uitviel.


Opstelling AZ Alkmaar: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Ouwejan; Midtsjø, Til, Koopmeiners; Jahanbakhsh, Weghorst, Seuntjens

Opstelling Ajax: Onana; Zeefuik, De Ligt, F. de Jong, Dijks; Van de Beek, Schöne, Ziyech; Neres, Huntelaar, Kluivert.