Ga naar Content
Sport

KZ wint tweede wedstrijd van het seizoen

16 december 2017, 22.31 uur · Aangepast 16 december 2017, 22.55 uur
Door: · Foto:

KOOG-ZAANDIJK De korfballers van KZ hebben hun tweede winstpartij van het seizoen binnen. In de eigen hal werd DOS'46 met 27-25 verslagen.

KZ had moeite om Jelmer Jonker bij DOS in toom te houden. Hij scoorde uiteindelijk liefst 14 van de 25 punten voor de ploeg uit Nijeveen. Daar tegenover bracht KZ Jordi Pasma geregeld in stelling en daardoor werd hij met 11 punten topscorer bij de Kogers.

Spannend duel
Het grootste deel van de wedstrijd was het verschil maximaal twee punten. Na de rust (13-12) liep de voorsprong even op tot vier punten bij 19-15, maar DOS trok de stand opnieuw gelijk. Veel KZ-supporters zullen hebben gedacht aan de wedstrijden tegen TOP en PKC, waarin KZ in de eindfase drie punten voorsprong had maar toch verloor. Nu liep het verschil in de eindfase op tot vijf punten voorsprong. En dat verschil bleek goed genoeg voor de zege van 27-25.

Zevende plek
Tot nu toe wist de ploeg van coach Wim Bakker alleen te winnen van LDODK, maar door deze winst op DOS'46 stijgt de ploeg een plekje en staat nu op de zevende plek met vier punten uit zes duels. DOS'46 heeft ook vier punten, maar een beter doelsaldo en ook KCC heeft vier punten, maar een slechter doelsaldo.

Volgende week speelt KZ uit bij DVO, dat op de ranglijst onder KZ staat.