Ga naar Content
Sport

Sportclub met ballen naar Rugby Football Club Haarlem

16 december 2017, 21.39 uur · Aangepast 16 december 2017, 22.02 uur
Door: · Foto: NH Sport/Edward Dekker

HAARLEM Voor de laatste uitzending in 2017 van 'Sportclub met ballen' gaat Dennis Nieuwenhuis zondag naar Haarlem. Op het Van der Aart Sportpark is hij te gast bij de Rugby Football Club Haarlem. Volg het vanaf 14.00 uur op de radio in NH Sport.

Met zo'n vierhonderd leden behoort RFC Haarlem tot de grootste rugbyclubs van Nederland. De vereniging is in 1980 opgericht toen het Haarlemse Kinheim fuseerde met HBC uit Heemstede. Het eerste team van RFC Haarlem speelt in de tweede klasse A en staat dit seizoen bovendaan. Dolgraag hoopt trainer Walter Ling te promoveren. Twee jaar geleden waren de Haarlemmers daar ook al eens dichtbij, maar lukte dat niet.

Nieuwbouw
RFC Haarlem is zowel binnen als buiten het veld ambitieus. Er wordt hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe accommodatie. Ruud Harmsen weet daar alles van. Hij vertelt Dennis wat er de komende tijd moet gebeuren. In het huidige, maar sterk verouderde clubhuis kan het echter ook beregezellig zijn. En waar Dennis bij de voetbalclubs wekelijks het broodje bal of kroket krijgt voorgeschoteld, rijst hier natuurlijk de vraag: wat serveert Mark Hoedenman bij RFC Haarlem? 

Aanmelden voor de tweede seizoenshelft
Je kunt dit seizoen elke zondagmiddag tussen 14.00 en 18.00 uur op NH Radio luisteren naar 'Sportclub met ballen'. Wil je dat Dennis ook een keertje bij jouw sportvereniging langs komt? Dat kan! Stuur een mailtje naar [email protected] Vanwege de winterstop ligt 'Sportclub met ballen' na zondag heel even stil. Vanaf zondag 7 januari begint Dennis aan de tweede seizoenshelft. Zorg dat je er bij bent!