Ga naar Content
Sport

LIVE NH Sport met kraker AZ - Ajax

16 december 2017, 20.28 uur · Aangepast 16 december 2017, 21.12 uur
Door: · Foto: Pro Shots/NH

ALKMAAR Het is de kraker van dit weekend in de eredivisie. Natuurlijk draait het ook bij NH Sport zondagmiddag vooral om AZ - Ajax. Het treffen tussen de nummers drie en twee van de ranglijst. De aftrap in Alkmaar is om 14.30 uur.

Ajax gaf de competitie afgelopen week een nieuwe wending door de klinkende thuiszege op PSV. Door het midweekse puntenverlies van de Eindhovenaren tegen FC Groningen halveerde de achterstand van Ajax op de koploper van tien tot vijf punten. "Ajax heeft de titelstrijd nieuw leven ingeblazen met goed voetbal", aldus AZ-trainer John van den Brom.

De Alkmaarders draaien een sterk seizoen en lijken klaar voor de confrontatie met Ajax. Eerder dit seizoen werd er in Eindhoven verloren van PSV (3-2) en thuis van Feyenoord (0-4). Het winnen van de traditionele top 3 wil de laatste jaren telkens maar niet lukken. Van den Brom: "Dat speelt enorm. Ik vind wel dat we nu verder zijn dan voorheen."

Lees ook: AZ wil nu ook punten pakken tegen een Top 3-ploeg

Lees ook: Van Rhijn: "Ik wil onderdeel uitmaken van het succes"

Waar AZ in de vertrouwde samenstelling kan spelen, zag Ajax-trainer Marcel Keizer donderdag tegen Excelsior (3-1) opnieuw twee verdedigers wegvallen. Max Wöber liep een knieblessure op en Joël Veltman kreeg geel en is geschorst. Mitchell Dijks en Deyovaisio Zeefuik lijken de logische vervangers. Ook Keizer kijkt uit naar de topper in Alkmaar. "We zijn maximaal gemotiveerd om daar een mooi resultaat te halen. Ik denk ook dat het een mooie wedstrijd wordt."

Lees ook: Joël Veltman geschorst voor AZ - Ajax, Zeefuik staat klaar

Edward Dekker en Erik-Jan Brinkman zullen uitgebreid verslag doen vanuit het uitverkochte AFAS Stadion. 

Sportclub met ballen
Naast alle aandacht voor het Noord-Hollands onderonsje in de eredivisie hoor je in NH Sport natuurlijk ook Dennis Nieuwenhuis. Hij is voor 'Sportclub met ballen' op bezoek bij de rugbyclub Haarlem. Verslaggever Stephan Roest gaat midwinterroeien in de Zaanstreek en in onze rubriek 'Hoe is het met?' bellen we met oud-voetballer Niels Kokmeijer. Natuurlijk is elk uur het regionale nieuws en weer, draaien we lekkere muziek en sluit Ruud Bossen om 17.55 uur de uitzending af met zijn laatste woord. NH Sport is er vanaf 14.00 uur. Je presentator: Rob Wtenweerde.