Ga naar Content

Salden vindt hosanna-stemming FC Volendam nog te vroeg

WAALWIJK En weer is FC Volendam een plekje geklommen op de ranglijst van de Jupiler League. Na de 3-1 zege op RKC Waalwijk vindt trainer Misha Salden zijn team nu terug op plaats zeventien. Salden: "Dit is een begin, maar er is nog geen hosanna-stemming. Er moet nog een hoop gebeuren."

Halverwege keek FC Volendam nog tegen een achterstand aan. Dat mocht vooral Enzo Stroo zich aan rekenen. Hij verzuimde een voorzet an Ties Evers van dichtbij binnen te tikken. "Die wil ik zo snel mogelijk vergeten", aldus de spits. "Maar die heb ik toch wel weggepoetst toch? Vorig jaar schoot ik hier van twee meter tegen de paal en toen heb ik dat ook weggepoetst met twee goals en dat doe ik nu opnieuw." Inmiddels is Stroo met zes treffers in zijn eentje clubtopscorer van FC Volendam.

Lees ook: FC Volendam doet goede zaken met winst op RKC

FC Volendam haalde uit de laatste vier wedstrijden tien punten en steeg van de laatste plaats naar plek zeventien. Toch temperde Salden na afloop de euforie. "We moeten niet te snel roepen dat de weg omhoog is ingeslagen. We staan nog een hoop achter op waar we willen staan. Dat moet de uitdaging blijven."

Volgende week sluit FC Volendam de eerste seizoenshelft af met de uitwedstrijd tegen Jong Ajax. "Dan telt alleen de winst", besluit Salden. Ook dat duel is weer rechtstreeks te volgen op de radio bij NH Sport.