Ajax vrouwen geven 2-0 voorsprong uit handen

15 december 2017, 21.55 uur · Aangepast 15 december 2017, 23.35 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Remko Kool

AMSTERDAM De vrouwen van Ajax hebben in een hol klinkend stadion van ADO in Den Haag een 2-0 voorsprong uit handen gegeven om uiteindelijk met 2-2 gelijk te spelen. De wedstrijd van vv Alkmaar tegen PSV werd afgelast vanwege de mist.

Ajax kwam op voorsprong na twintig minuten spelen. Een afstandsschot spatte af op de lat en uit de rebound schoot Sisca Folkertsma de bal in het doel, alhoewel Priscilla Mesker van ADO het laatste zetje gaf.

pic.twitter.com/aDU9SCfHyh

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 15 december 2017

Een kleine tien minuten voor de rust pegelde Kelly Zeeman de bal nog een keer op de lat.

In de tweede helft leek Ajax de voorsprong uit te breiden, maar het doelpunt werd afgekeurd.

54. Jammer! Dit doelpunt wordt afgekeurd door buitenspel. Nog altijd 0-1 voor de #AjaxVrouwen!#adoaja pic.twitter.com/hhTxiiik4p

Ajax kwam na een uur spelen op 2-0 door een eigen doelpunt van Lauren Delleman van ADO. Maar die voorsprong werd ook weer uit handen gegeven. Met nog een kwartier te spelen maakte Nadine Noordam op aangeven van Victoria Pelova de aansluittreffer en twee minuten later was Noordam de aangever waarop Chasity Grant de bal laag in het doel kon schieten.

Ajax blijft de ranglijst aanvoeren met 25 punten uit elf duels. FC Tente volgt op een punt achterstand.

Opstelling Ajax: Sarasola; v.d Most, vd. Gragt, v. Dongen, Philtjens; Folkertsma (Bakker/59), Reichardt, Romero, v. Lunteren, v.d. Bighelaar, Zeeman (Kaagman/71)

vv Alkmaar -PSV
De wedstrijd van vv Almaar tegen PSV werd afgelast vanwege de mistige omstandigheden in Alkmaar.