Ga naar Content
Noord-Holland

'Bij Soep van Kana werk je vooral met vrienden'

15 december 2017, 14.07 uur · Aangepast 15 december 2017, 14.20 uur
Door: · Foto: AT5

AMSTERDAM (AT5) Het is op het eerste oog een hip buurtcafé waarvan er in Amsterdam al vele zijn. Maar bij Soep van Kana ligt het toch net wat anders.

Midden op de Wallen is het een buurtrestaurant, waar mensen die niet bij een reguliere horecazaak aan de slag kunnen, de kans krijgen om toch in een laagdrempelige werkomgeving ervaring op te doen. 'Het voelt meer alsof je met je vrienden werkt', zegt Clara. Ze is vrijwilliger en probeert via Soep van Kana de Nederlandse taal te leren. 

Volgens Gerlinde Buit, die samen met een vriendin het restaurant opzette, is het personeel heel divers. 'De een heeft een verslavingsachtergrond en probeert weer terug te komen in de maatschappij, de ander heeft een taalachterstand.' 

Soep van Kana geeft overigens ook eten een tweede kans, ze werken met voedsel dat over was op de markt en anders weggegooid zou zijn. 

Deze maand brengen we een ode aan onbekende helden. In 'Zo voor Elkaar' schenken we aandacht aan de vele vrijwilligers die in onze provincie klaarstaan voor anderen. We zien wat een kleine moeite voor de een, heel veel betekent voor de ander. En dat levert ontroerende verhalen op. 'Zo voor Elkaar' is een serie van tien afleveringen, gemaakt door NH Nieuws in samenwerking met onze mediapartner AT5 en het Oranje Fonds.