Ga naar Content
Noord-Holland

Coalitie in Zandvoort geklapt: zes raadsleden overgebleven

14 december 2017, 23.36 uur
Door: · Foto: John Dalhuijsen

HAARLEM De drie raadsleden van Gemeente Belangen Zandvoort (GBZ) zijn uit de coalitie in Zandvoort gestapt. Dit nadat in oktober GBZ-wethouder Michel Demmers was gedwongen om op te stappen door de rest van het college van B&W. De fractie heeft het vertrouwen in het college opgezegd.

De coalitie bestaat nu uit drie partijen (D66, CDA en PvdA), in totaal zes van de zeventien raadsleden. De andere coalitiepartijen hebben geen consequenties getrokken en lijken als minderheidscoalitie verder te gaan. Over drie maanden zijn nieuwe verkiezingen.

Wethouder Demmers zou verkeerd hebben gehandeld door informatie per mails te delen met de eigenaar van de Watertoren in het kustdorp. De andere wethouders en de burgemeester verloren daarmee het vertrouwen in Demmers.

Lees ook: Raad Zandvoort doet zelf onderzoek naar ontslag wethouder en hoofdpijndossier Watertoren

Mogelijk is de politiek door de acties van de wethouder verkeerd geïnformeerd bij het kiezen van de ontwikkelaar die het Watertorengebied gaat ontwikkelen. Die beslissing blijft nu in de ijskast in afwachting van een raadsonderzoek naar de gang van zaken.