Ga naar Content

Voorbeschouwing: Kwakman terug in de basis bij FC Volendam

VOLENDAM Kees Kwakman keert vrijdagavond terug in de basisopstelling van FC Volendam tegen RKC Waalwijk. De aanvoerder ontbrak vorige week tegen Jong FC Utrecht vanwege rugklachten.

Kwakman trainde gisteren en vandaag zonder problemen mee. Dat betekent dat Nick Runderkamp naar de bank verhuist. Daar zit ook Henny Schilder. De verdediger heeft weliswaar zijn schorsing van één duel erop zitten, maar keert niet terug in de basis. Voor de tweede keer in korte tijd geeft trainer Misha Salden de voorkeur aan Daan Klinkenberg centraal achtering naast Erik Schouten. 

In de selectie van FC Volendam ontbreekt Teije ten Den. De spits is na zijn rode kaart van vorige week vrijdag tegen Jong FC Utrecht voor drie wedstrijden geschorst. Daardoor komt Jordy Hilterman weer bij de selectie. Hij begint op de bank. Bij RKC zijn de routiniers Seginho Greene en Paul Quasten (ex-FC Volendam) geschorst na hun rode kaart in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Opstelling FC Volendam: Verhulst; Evers, Schouten, Klinkenberg, Smal; Visser, Veerman, Kwakman; Doodeman, Stroo en Amtwi

Je kunt RKC Waalwijk - FC Volendam morgenavond rechtstreeks op de radio volgen bij NH Sport. Verslaggever in Waalwijk is Edward Dekker. De aftrap van het duel is om 20.00 uur. De uitzending begint al om 19.00 uur.