Ga naar Content
Noord-Holland

Schoorlse voetbalclub wint droomprijs: een nieuwe defibrillator

13 december 2017, 17.32 uur · Aangepast 13 december 2017, 19.44 uur
Door: · Foto: Shutterstock / Google Streetview

SCHOORL Op de wenslijst van voetbalclub Duinrand S. uit Schoorl stond geen nieuwe dug-out of een verbouwing van de kantine, maar juist iets heel opmerkelijks. Het enige wat de club nog ontbrak, was een goed werkende Automatische Externe Defibrillator (AED). Vandaag liet ex-international Anouk Hoogendijk bij Radio 538 die laatste droom in vervulling gaan.

De amateurclub deed namelijk mee aan de actie 'Pitch je voetbaldroom' van de KNVB en ING. Ze willen met een geldbedrag van 3.000 euro clubs in het amateurvoetbal een steuntje in de rug geven. De Schoorlse voetbalvereniging pitchte mee, omdat ze dringend een nieuwe AED nodig hebben.

Duinrand S. kon altijd gebruik maken van de AED van de reddingsbrigade, maar die werd afgelopen jaar afgekeurd. Dit seizoen hadden ze dus niks meer op de club te gebruiken en dat zorgde tot bezorgdheid bij de leiding van de vereniging. 

Hartstilstand
"In onze omgeving zijn er meerdere gevallen van een hartstilstand geweest. Zo overleed een jeugdspeler van de club Berdos uit Bergen. We hadden natuurlijk het nieuws rond Nouri en ook in het eerste elftal voetbalt iemand waarvan een familielid hartproblemen heeft. We konden op dit moment de veiligheid niet meer garanderen, omdat er geen budget was voor een AED", aldus jeugdtrainer Rob Koole tegen NH Nieuws. 

Lees ook: Toestand Abdelhak Nouri onveranderd

Cursussen voor vrijwilligers 
Dat budget was namelijk vorig seizoen al besteed aan nieuwe tenues voor de jeugdteams. Koole is daarom erg blij dat ze nu kunnen investeren in een nieuwe AED. "Zo'n ding kost ongeveer 1.500 euro. We hebben met de KNVB en ING afgesproken dat we de andere helft van het geldbedrag gaan investeren in cursussen voor vrijwilligers bij de club. Als er dan iets gebeurt met een speler, kunnen we snel handelen."