Ga naar Content
Noord-Holland

Verkeershufter negeert rood kruis en knalt bijna tegen afzetwagen

13 december 2017, 14.20 uur
Door: · Foto: VID

AMSTERDAM Een wegpiraat in Amsterdam veroorzaakte vanmiddag bijna een aanrijding op de A5 door een rood kruis te negeren. Op beelden van de VID is te zien dat hij vol in de remmen moet als een afzetwagen onverwachts voor hem op de lege rijbaan opdoemt.

De bestuurder van het bestelbusje wacht vervolgens even en voegt dan op een gevaarlijk moment in op de wél geopende snelwegstrook. De auto's op die weghelft moeten daarop weer vol in de remmen. 

Als klap op de vuurpijl voegt de automobilist na het passeren van de afzetwagen gewoon weer in op de afgesloten baan. De VID laat via Twitter weten vol ongeloof naar de beelden te hebben gekeken. "Wat een wegpiraat. We zeggen het vaker: zo'n rood kruis staat er niet voor niets."

'Hoge straf'
Ook de reacties onder het bericht zijn niet mals. "Wat een asociaal en hufterig rijgedrag!", schrijft een Twitter-gebruiker. "Van mij mag de straf op dit soort dingen naar heel hoog; bijvoorbeeld een jaar rij-ontzegging", voegt iemand toe. "Je hoort gewoon niet op de weg als je zoiets basaals negeert."