Ga naar Content
Noord-Holland

Patricia Paay, Abdelhak Nouri en Anne Faber meest gegoogelde namen in 2017

13 december 2017, 11.40 uur · Aangepast 13 december 2017, 11.55 uur
Door: · Foto: ANP, Facebook / fotobewerking NH

AMSTERDAM Nederlanders hebben er in 2017 flink op los gegoogled en uit cijfers blijkt dat de waan van de dag een enorme invloed heeft op de zoekopdrachten. Zo werd er in het afgelopen jaar het meest gezocht op Anne Faber, maar ook de namen Patricia Paay en Abdelhak Nouri werden veelvuldig ingetoetst.

Google presenteerde vandaag zijn jaaroverzicht. Het gaat om een lijst van 'trending' onderwerpen: zoekopdrachten die veel vaker werden gebruikt dan vorig jaar. De 25-jarige Anne Faber raakte eind september vermist tijdens een zoektocht. Na bijna twee weken zoeken werd ze vermoord aangetroffen in de buurt van Zeewolde. De media-aandacht omtrent de Utrechtse was enorm. 

Lees ook: Lichaam Anne Faber gevonden in Zeewolde

Patricia Paay werd afgelopen februari groot nieuws toen er een seksvideo van haar uitlekte. Abdelhak Nouri kreeg in juli van dit jaar een hartstilstand tijdens een oefenwedstrijd en liep onherstelbaar hersenletsel op. 

Lees ook: Toestand Abdelhak Nouri onveranderd

Nederlanders gebruikten Google in 2017 ook veel om te leren waar Pasen en Pinksteren vandaan komen, hoe bitcoins werken en wat fipronil is. De belangrijkste topsporter was Formule 1-coureur Max Verstappen, Ajax was de meest gegoogelde club in de Eredivisie. De meest opgezochte politici waren PVV-leider Geert Wilders en premier Mark Rutte.

Lees ook: In beeld: Amsterdam hield van Eberhard van der Laan (1955-2017)

Van de overleden prominenten werd de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan het meest gegoogeld. Ook over de overleden zangers Chris Cornell (Soundgarden, Audioslave) en Chester Bennington (Linkin Park) wilden Nederlanders veel weten.