Ga naar Content
Noord-Holland

Swissport gaat hoge werkdruk aanpakken na acties bagagepersoneel

12 december 2017, 22.37 uur · Aangepast 22 december 2017, 16.46 uur
Door: · Foto: Swissport

SCHIPHOL Bagage- en passagiersafhandelaar Swissport gaat de hoge werkdruk van haar werknemers aanpakken. Dat meldt FNV Luchtvaart na onderhandelingsgesprekken met het bedrijf. Ook krijgen tientallen medewerkers een vast contract.

De afgelopen weken legden werknemers van Swissport al een aantal keer het werk tijdelijk neer. Ze voerden daarbij actie voor verlichting van de werkdruk. De werknemers van Swissport klaagden over onderbezetting en onwerkbare roosters.

Lees ook: Baliemedewerkers Swissport leggen werk neer

Egon Groen van FNV Luchtvaart is trots op het resultaat. "Ik ben blij dat we gaan onderzoeken wat de omvang van de structurele bezetting moet zijn, met als uitgangspunt dat de medewerkers van Swissport sociaal aanvaardbare roosters en diensten krijgen. Dat onderzoek moet voor het drukke zomerseizoen van start gaan', aldus Groen in een persbericht. 

Lees ook: FNV stelt ultimatum bagagepersoneel Schiphol

Naast meer vaste contracten, krijgen de medewerkers contractuitbreiding van hun aantal uur. Ook worden alle baliemedewerkers beter opgeleid en komt er een oproepploeg om onverwachte gaten in het rooster op te vangen.