Ajax-vrouwen spelen gelijk in topper in twee delen

12 december 2017, 21.07 uur · Aangepast 12 december 2017, 21.32 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Remko Kool

AMSTERDAM De vrouwen van Ajax hebben de punten gedeeld in de topper tegen FC Twente, die in twee delen werd gespeeld. Het werd na twee halve wedstrijden 1-1.

De eerste helft van het duel was vrijdagavond al gespeeld, maar in de rust werd die wedstrijd gestaakt vanwege de sneeuwval. Ajax stond op dat moment met 1-0 voor door een doelpunt van Desiree van Lunteren (foto).

In de tweede helft die maandagavond werd gespeeld bleven de doelpunten lang uit. Een minuut voor het verstrijken van de reguliere speeltijd maakte Myrthe Morees van FC Twente de gelijkmaker. Bij een opstootje dat kort daarna ontstond kreeg diezelfde Moorrees rood. Ajax had daarna geen tijd meer om van het overtal te profiteren, zodat de wedstrijd in 1-1 eindigde.

Ajax blijft aan de leiding in de eredivisie met 24 punten uit tien duels en FC Twente blijft volgen op de tweede plek met 21 punten.

Vrijdag staat de volgende wedstrijd op het programma uit bij ADO Den Haag.

Opstelling Ajax: Sarasola; v.d. Most, v.d. Gragt, v. Dongen, Philtjens, Kaagman (v.d.Abbeele/82), v.Lunteren, v.d. Bighelaar, Bakker (De Sanders/89), Reichardt, Zeeman

Opstelling FC Twente: Evrard; v.d. Goorbergh, Moorrees, Tomter, v.Es; Werden, B. Jansen, Smits; Blom, R. Jansen, E. Jansen