Ga naar Content

Ook vandaag chaos op Schiphol: Texels echtpaar wacht 36 uur op vlucht

SCHIPHOL Peter en Annie Hin uit Texel hebben na twee dagen wachten het gevoel dat hun vakantie in duigen valt. Gisterochtend zouden ze op vakantie gaan naar Valencia, maar dat liep door het winterweer even anders.

Vandaag staan er heel lange rijen en veel gefrustreerde mensen in de vertrekhal. Dat komt omdat veel KLM-vliegtuigen en bemanningsleden niet op Schiphol zijn, omdat ze door de vertragingen ergens anders in de wereld zijn gestrand. Ook moeten veel landingsbanen en vliegtuigen nog sneeuwvrij gemaakt worden. Dat zorgt ervoor dat reizigers, zoals Peter en Annie, urenlang moeten wachten.

De Texelaren hebben gisteren elf uur lang gewacht op een vlucht naar Valencia. Door het lange wachten hadden ze de laatste boot gemist naar Texel en konden ze ook niet terug naar huis. Alle hotels zaten vol, dus moesten ze noodgedwongen op een veldbedje slapen in de koude vertrekhal van Schiphol. 

Lees ook: Problemen op Schiphol nog niet voorbij: KLM annuleert 130 vluchten

Met goede moed stonden de twee vanochtend weer vroeg op om in de rij te gaan staan. Maar soepel ging het vanochtend niet. "De communicatie was echt niet goed", vertelt Annie. "Mensen werden niet ingelicht en kregen gisteren na uren in de rij te hebben gestaan te horen dat ze beter naar huis konden gaan. Maar voor veel Nederlandse vakantiegangers en toeristen kan dat helemaal niet."

Lees ook: Schiphol plaatst veldbedden in vertrekhal voor gestrande reizigers

"Het is echt verschrikkelijk", vindt Peter. "Er wordt ons helemaal niets verteld. We staan als schapen in de rij en we staan maar te wachten en te wachten. Het is gewoon echt niet leuk", vertelt Peter Hin. 

Inmiddels heeft het stel het vliegtuig gehaald en zijn ze aangekomen in Valencia. Of er vanavond weer veldbedjes komen voor de gestrande reizigers is nog niet bekend. Schiphol heeft nog geen reactie kunnen geven.

Foto: NH Nieuws