Ga naar Content

Makkelie scheidsrechter in topper AZ - Ajax

12 december 2017, 14.31 uur · Aangepast 12 december 2017, 16.16 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Erwin Spek

ZEIST AZ en Ajax nemen het zondag tegen elkaar op in de eredivisie. De wedstrijd tussen de nummers twee (AZ) en drie (Ajax) van de ranglijst staat onder leiding van Danny Makkelie. Ook de scheidsrechters van de Jupiler League zijn bekend.

AZ - Ajax
De topper tussen AZ en Ajax wordt zondag gefloten door Danny Makkelie. Zijn assistenten voor die middag zijn Mario Diks en Hessel Steegstra, de rol van vierde official is voor Edwin van de Graaf. Het wordt een interessante wedstrijd tussen de nummer twee (AZ) en drie (Ajax), die allebei in het voetspoor willen blijven van koploper PSV. AZ heeft vijf punten achterstand op de Eindhovenaren en Ajax zeven. 

In het AFAS Stadion is de aftrap om 14.30 uur. De wedstrijd is live te volgen op de rado in NH-Sport. Klaas Jan Bos en Edward Dekker verzorgen het commentaar.

Jupiler League
De wedstrijd van Telstar bij Jong FC Utrecht is vrijdag om 20.00 uur in handen van Erwin Blank. 
Jordy Vermeire leidt in Waalwijk de wedstrijd tussen FC Volendam en RKC Waalwijk.

Deze twee wedstrijden zijn live te volgen op de radio in NH Sport. Rob Wanst en Edward Dekker verzorgen het commentaar.

Richard Martens fluit de wedstrijd tussen MVV en Jong AZ in stadion Geusselt. 
Jong Ajax speelt vrijdag uit bij FC Emmen. Die wedstrijd staat onder leiding van Ingmar Oostrom.

KNVB-beker (20 december)
FC Twente - Ajax
In de achtste finales van de KNVB Beker staat de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax van volgende week woensdag onder leiding van Pol van Boekel. Zijn assistenten zijn Dave Goossens en Rens Bleumink. De rol van de vierde official is in handen van Erwin Blank. In de competitie staat Ajax op de derde plek en FC Twente is hekkensluiter van de eredivisie. Maar Ajax heeft wat goed te maken, want in de competitie speelde de ploegen kortgeleden met 3-3 gelijk. De wedstrijd in de Grolsch Veste begint om 20.45 uur.

Fortuna Sittard - AZ
Allard Lindhout fluit diezelfde woensdagavond het duel tussen Fortuna Sittard en AZ. In het Fortuna Sittard Stadion wordt Lindhout geassisteerd door Jan de Vries en Bas van Dongen. Clay Ruperti is de vierde man. AZ staat in de eredivisie op de tweede plaats, Fortuna Sittard staat ook op de tweede plaats, maar dan in de Jupiler League. Deze bekerwedstrijd begint om 19.45 uur.

Een liveverslag van deze twee bekerwedstrijden is te horen op de radio in een extra uitzending van NH Sport.