Ga naar Content

LIVE NH Sport met PEC Zwolle - AZ

12 december 2017, 14.19 uur · Aangepast 12 december 2017, 15.47 uur
Door: · Foto: Pro Shots/NH

ALKMAAR John van den Brom had het zelf ook niet verwacht. PEC Zwolle - AZ is dinsdagavond een heuse topper in de eredivisie. Het duel tussen de nummers vier en twee van de ranglijst is rechtstreeks op de radio te volgen in een extra uitzending van NH Sport.

AZ boekte afgelopen zaterdag tegen Heracles Almelo de zevende opeenvolgende overwinning in de eredivisie.

Lees ook: AZ in de tweede helft swingend voorbij Heracles Almelo

Tegen PEC keert Stijn Wuytens terug in het elftal na een schorsing. Dat betekent dat Ricardo van Rhijn naar de bank verhuist. Verder lijkt Van den Brom geen wijzigingen aan te brengen in zijn basisformatie. Al gaf de trainer wel aan dat hij bij de afsluitende training nog ging kijken of iedereen 'fris' is. Van Rhijn, maar ook de invallers Mats Seuntjens en Jeremy Helmer lieten zaterdagavond een goede indruk achter.

Lees ook: Bankzitters AZ kloppen aan de deur

Een dag na de 5-0 winst op Heracles zag Van den Brom koploper PSV met 3-0 van Ajax verliezen. Daardoor is de achterstand op de Eindhovenaren geslonken tot vijf punten.

Lees ook: AZ het Leicester City van Nederland? Van den Brom: "Ik laat me niet gek maken"

Ook PEC Zwolle is aan een uitmuntend seizoen bezig. Het team van trainer John van 't Schip heeft een achterstand van slechts vijf punten op AZ. Thuis werd er alleen van PSV verloren (0-1). FC Utrecht nam één punt mee naar huis (1-1). De vijf overige duels werden gewonnen.

Afgelopen weekend zette PEC een nieuw clubrecord neer. De 2-1 zege in Rotterdam op Excelsior, hoe nipt ook, betekende dat PEC voor het eerst in de historie zes uitduels op rij ongeslagen bleef.

De aftrap bij PEC Zwolle - AZ is om 20.45 uur. Verslaggevers in Zwolle zijn Edward Dekker en Erik-Jan Brinkman. NH Sport begint al om 19.00 uur. Presentator Rob Wtenweerde verzorgt de warming-up met bijpassende muziek!