Ga naar Content
Sport

Oranje voetbalsters en KNVB bereiken akkoord

12 december 2017, 11.40 uur · Aangepast 12 december 2017, 12.02 uur
Door: · Foto: ANP

ZEIST De voetbalsters van het Nederlands team krijgen flink meer betaald voor hun optredens in Oranje. Ze bereikten een akkoord met de KNVB over de financiële vergoedingen tot en met het WK van 2019 in Frankrijk. Volgens de KNVB gaat het om "een verveelvoudiging van de tot op heden geldende beloningen". Exacte bedragen maakt de KNVB niet bekend.

De bond beloont de voetbalsters daarmee voor hun prestaties en populariteit. Oranje veroverde afgelopen zomer op het EK in eigen land de Europese titel. de stadions waren geregeld te klein voor alle supporters die wilden komen kijken. De voetbalsters pleitten daarna voor hogere financiële vergoedingen. Ze lieten zich in de onderhandelingen met de bond bijstaan door spelersvakbond VVCS.

"Pittige discussies"
"Het is fijn dat we na enige tijd onderhandelen een akkoord hebben bereikt", zegt Lieke Martens, die in de spelersraad zit. "Deze overeenkomst geeft een gevoel van waardering voor wat we het afgelopen jaar hebben gepresteerd." Volgens Miedema is er stevig onderhandeld. "Er waren af en toe pittige discussies, maar we zijn heel tevreden met de overeenkomst die er nu ligt. We gaan ons uiterste beste doen om ook van 2018 weer een succesvol jaar te maken en ons te plaatsen voor het WK 2019."

Hogere vaste vergoedingen
De voetbalsters krijgen onder meer hogere vaste vergoedingen en hebben daardoor meer financiële zekerheid. Dat is ook een opsteker voor de zeven Ajacieden die bij de laatste interlands deel uitmaakten van de selectie.