Ga naar Content
Noord-Holland

NH Peilt: Leraren basisscholen staken weer. Heb jij nog begrip?

12 december 2017, 10.50 uur · Aangepast 12 december 2017, 11.10 uur
Door: · Foto:

Tienduizenden leerkrachten in het basisonderwijs leggen vandaag opnieuw het werk neer. De stakende juffen en meesters protesteren tegen lage salarissen en hoge werkdruk. Heb jij nog begrip voor deze derde staking?

1,4 miljard extra
De ontevreden leerkrachten, onder leiding van actiegroep 'PO in actie', willen 1,4 miljard euro extra om de salarissen te verhogen en de werkdruk te verlagen. Daarbij vinden de leraren het oneerlijk dat hun collega's in het voortgezet onderwijs meer verdienen.

Regeerakkoord te mager
De leraren vinden de extra middelen die in het regeerakkoord zijn vrijgemaakt veel te mager. Bovendien is een groot deel van het geld om de werkdruk te verlagen pas beschikbaar na 2021.

Opvang kinderen
Er wordt door juristen verschillend gedacht over de zorgplicht van schoolbesturen voor leerlingen op een stakingsdag. Sommige juristen vinden dat leerlingen opgevangen moeten worden als het echt niet anders kan. Andere juristen zeggen dat het niet hoeft als de sluiting van de school op tijd wordt aangekondigd. Op een aantal scholen wordt vandaag kinderopvang aangeboden waar de ouders apart voor moeten betalen.

Wat vind jij?
Heb jij nog begrip voor weer een stakingsdag op de basisschool? Hoe is bij jou de opvang geregeld? Heb je de (klein)kinderen een dagje extra over de vloer?

NH Peilt is de hele dag online, om 12:40 en 16:40 uur op NH Radio en vanaf 17:00 uur bij NH Nieuws op tv. De meeste reacties op NH Peilt staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]