Ga naar Content
Noord-Holland

Reis naar Londen eindigt op Amsterdam Centraal: "Er zit nog een flesje wijn in de koffer"

11 december 2017, 22.48 uur · Aangepast 12 december 2017, 00.56 uur
Door: · Foto: NH/Sam Hagens

AMSTERDAM Ken je dat verhaal van de Groningse moeder en dochter die een midweekje kerstinkopen gingen doen in Londen? Inderdaad, ze gingen niet.

Ze kunnen er nog om lachen, maar ze hadden zich deze dagen heel anders voorgesteld. "We hebben de hele middag op Schiphol gewacht op onze vlucht die vertraagd was. Toen 'ie om vijf uur werd gecanceld, werden we hierheen gestuurd", vertelt de Groningse Aletta Roode op Amsterdam Centraal aan NH-verslaggever Sam Hagens. 

De trein van Schiphol naar Amsterdam Centraal reed nog. "Maar om half zeven lag alles hier uit", zegt ze over het treinverkeer dat net als op een groot aantal andere stations en trajecten ook op Amsterdam Centraal zwaar te lijden heeft onder de winterse omstandigheden. 

Flesje wijn
Ze balen er flink van, al hebben ze een schrale troost in hun bagage. "We hebben een flesje wijn in de koffer, dus straks...", blikt moeder Ineke vooruit. Reddende engel is de oom van Aletta, die heeft aangeboden om de pechvogels op te pikken. "Hij woont in de Bilt, maar ja...de hele snelweg staat ook vast." 

Ook als morgen de dooi intreedt, zit shoppen in Londen er niet meer in. "Want de vluchten gaan pas woensdagmiddag weer", zegt Aletta. "En we zouden vrijdag naar huis. Dus de hele vakantie gaat niet meer door." Moeder Ineke bekijkt het van de positieve kant, vooral voor haar baas. "Ik heb m'n werk al geappt, dat ik wel weer kan komen."