Ga naar Content
Sport

FC Volendam moet Teije ten Den drie duels missen

11 december 2017, 17.13 uur · Aangepast 11 december 2017, 17.30 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Martijn Buskermolen

VOLENDAM Voor FC Volendam-speler Teije ten Den zit de eerste seizoenshelft erop. De aanvaller kreeg voor zijn rode kaart van afgelopen vrijdag tegen Jong FC Utrecht een schorsing van vier duels, waarvan één voorwaardelijk. De club heeft de straf maandag geaccepteerd.

Ten Den maakte in de blessuretijd een slaande beweging. Op de tv-beelden is niet goed te zien wat er precies gebeurt. Trainer Misha Salden: "We hebben de verklaringen van de scheidsrechter, official en speler gelezen en die zijn zwaar belastend voor Teije. Je moet in beroep gaan als je een kans van slagen denkt te hebben, maar ik heb hier niet het gevoel dat ze hem zomaar even vrij spreken."

"Het is rot voor Teije en voor ons een gemis", vervolgt Salden. Ten Den mist door de schorsing voor de winterstop de uitduels tegen RKC Waalwijk en Jong Ajax en na de winterstop de thuiswedstrijd tegen FC Oss. "Teije zegt dat hij zich probeerde los te rukken. Dat het geen elleboog was en al helemaal geen bewuste. Wij hebben de beelden, maar zij zeggen dat het het moment ervoor gebeurde. Het is ons woord tegen dat van de scheidsrechter."

Lees ook: Volendammer Runderkamp blij met de punten "maar de tweede helft was niet om aan te gluren"

Zonder Ten Den speelt FC Volendam vrijdagavond in Waalwijk tegen RKC. De aftrap is om 20.00 uur. De wedstrijd is uiteraard live op de radio te volgen in NH Sport.