Ga naar Content

Bankzitters AZ kloppen aan de deur

ALKMAAR Een lakmoesproef dinsdag voor AZ. De verrassende nummer twee van de eredivisie mag naar de hoofdstad van Overijssel voor een duel met het eveneens sterk spelende en op een vierde plaats staand PEC Zwolle.

AZ kan over een zo goed als fitte selectie beschikken. Dat doet coach Van den Brom goed. "Ik ben een tevreden trainer omdat ik keuzes kan maken. De jongens die invallen of spelen voor een ander doen dat steeds beter. Van Rhijn, Seuntjens, Helmer en zelfs Bel Hassani."

Fitheidstest
Tegen PEC Zwolle keert Stijn Wuytens terug van een schorsing. Van den Brom wilde niet ingaan op de basiself die morgen aan de start zal verschijnen. "In de huidige cyclus van zaterdag-dinsdag-zondag een wedstrijd is iedereen fit op de training. Maar daar gaan we kijken wie er ook wedstrijdfit is."

Dichter bij koppositie
Het verschil met koploper PSV is geslonken tot vijf punten, omdat Ajax zondag won van de Eindhovenaren. Van den Brom vindt dat een prettige bijkomstigheid. "Als sportman moet je steeds naar boven kijken. Wij zijn dichterbij gekomen. Maar datzelfde geldt voor Ajax en PEC Zwolle. Een goede ontwikkeling voor de totale competitie."

Sneeuw
AZ trainde vandaag niet op het AFAS-trainingscomplex, maar voor het stadion. "In Alkmaar hebben we een verwarmd trainingsveld. Het is even improviseren, maar zo kan het prima. Morgen moeten we er staan. Ik verwacht een aantrekkelijke wedstrijd tussen twee ploegen die willen voetballen. Het is een uitwedstrijd op kunstgras, dat ligt ons wel."

Foto: NH/Klaas Jan Bos