Ga naar Content
Noord-Holland

Sneeuw in Noord-Holland: check hier waar en wanneer het gaat sneeuwen

11 december 2017, 13.10 uur · Aangepast 11 december 2017, 14.17 uur
Door: · Foto: ANP

NOORD-HOLLAND De eerste vlokken zijn alweer gevallen in onze provincie, maar er is nog veel meer sneeuw in aantocht. Hieronder lees je een overzicht van wat je deze middag en vanavond kan verwachten.

Even voor 13 uur vanmiddag heeft het KNMI code rood afgegeven. In het zuidelijke deel van Noord-Holland valt al veel sneeuw en de storm trekt langzaam verder de provincie in. Er wordt zo'n 10 centimeter sneeuw verwacht en in de Noordkop blijft het op 5 centimeter hangen.

Lokaal kan er meer sneeuw vallen. Tot 16.00 uur blijft het rustig sneeuwen, maar om 17.00 uur begint het hoogtepunt van de storm, kondigt NH-weerman Jan Visser aan. 

Lees ook: Code rood voor Noord-Holland en grootste deel van Nederland 

Tijdens de avondspits, van 17.00 uur tot 21.00 uur, gaat het hard sneeuwen. Onder het Noordzeekanaal zal de sneeuwval voor de meeste overlast zorgen en daar blijft het ook het langst aanhouden, verwacht de weerman. Rond 21.00 uur neemt de kracht van de storm af en trekt hij langzaam de provincie uit. 

Lees ook: LIVEBLOG: Noord-Holland in de greep van winters weer

Code geel
Rond 22.00 uur verandert de sneeuw geleidelijk in regen. Het kan nog erg glad zijn op de wegen, maar de temperatuur loopt waarschijnlijk op tot een graad of vier. De code rood die het KNMI heeft afgegeven is om 00.00 uur afgezwakt naar een code geel. Het blijft gevaarlijk op de weg, maar het advies om niet de weg op te gaan, geldt dan niet meer. Morgenochtend kan het nog glad zijn op de wegen.