Ga naar Content

Wedstrijden van Jong Ajax en Jong AZ afgelast

11 december 2017, 12.15 uur · Aangepast 11 december 2017, 12.39 uur
Door: · Foto: NH/Jonathan van Haaster

AMSTERDAM De wedstrijden van Jong Ajax en Jong AZ die voor vanavond op het programma stonden zijn afgelast door de KNVB in verband met de verwachte sneeuwval.

Jong Ajax had het op De Toekomst op moeten nemen tegen FC Den Bosch en de wedstrijd Jong AZ tegen SC Cambuur zou in het AFAS Stadion worden gespeeld. Omdat vanaf 14.00 uur weer op grote schaal sneeuw wordt voorspeld in de provincie, moeten die wedstrijden op een andere datum gespeeld worden.

Oss-NEC opnieuw afgelast
Eerder op de dag werd al de wedstrijd FC Oss - NEC afgelast. Dat was voor dat duel de tweede keer, want die wedstrijd had eigenlijk vrijdag al gespeeld moeten worden, maar werd toen ook al afgelast vanwege de sneeuw.

Veel kritiek op KNVB
Zondag kwam er veel kritiek op de KNVB. Veel mensen vonden dat de wedstrijden eerder afgelast hadden moeten worden, vooral om de supporters niet in gevaar te brengen die door de barre weersomstandigheden naar de stadions moesten reizen. Op dit moment is het zo dat de KNVB samen met de thuisspelende club verantwoordelijk is voor de situatie op het veld en in het stadion. De lokale overheid gaat over de situatie buiten het stadion. De KNVB heeft aangekondigd om in overleg te gaan met een supporterscollectief, clubs en lokale overheden om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen.