Ga naar Content
Noord-Holland

KLM annuleert meer dan 300 vluchten vanwege sneeuwval

11 december 2017, 11.34 uur · Aangepast 22 december 2017, 16.49 uur
Door: · Foto: ANP

SCHIPHOL Luchtvaartmaatschappij KLM annuleert vandaag meer dan 300 vluchten vanwege de hevige sneeuwval die verwacht wordt. Ook de combinatie met de hevige wind zorgt ervoor dat er vandaag sprake is van een beperkte start- en landingsbaancapaciteit op Schiphol.

KLM schrapt daarom 143 Europese vluchten en tien intercontinentale vluchten in beide richtingen. En vooral het schrappen van de intercontinentale vluchten, gebeurt bijna nooit. "Er zijn te weinig start- en landingsmogelijkheden, zodat we genoodzaakt zijn ook deze vluchten te annuleren", laat een woordvoerder weten aan NH Nieuws.

Lees ook: LIVEBLOG: Winters weer zorgt opnieuw voor problemen op spoor en op de weg 

Deze passagiers worden momenteel geïnformeerd en omgeboekt. Volgens de KLM kunnen reizigers gedurende de dag te maken krijgen met vertragingen. KLM benadrukt dat vanwege het hoge aantal geannuleerde vluchten de reactietijd van de klantenservice momenteel langer is dan normaal. 

Een woordvoerder van Schiphol weet te melden dat meer luchtvaartmaatschappijen vandaag vluchten annuleren. Exacte getallen zijn niet te geven, maar de luchthaven adviseert reizigers actuele reisinformatie in de gaten te houden. Op de luchthaven zelf staan inmiddels lange rijen en proberen reizigers informatie in te winnen over de geannuleerde vluchten.