Ga naar Content

Advies: beter niet met de trein of met de auto

Het advies van Prorail en Rijkswaterstaat is: blijf thuis als dat enigszins mogelijk is. Op de weg wordt een zware avondspits verwacht, omdat het in de middag opnieuw gaat sneeuwen. Is thuis blijven voor jou een optie?

Ga thuis werken
Rijkswaterstaat en Prorail adviseren thuis te werken. Er rijden door een aangepaste dienstregeling minder treinen. Op de weg kan het glad zijn en later op de dag wordt het slechter weer. Vooral de avondspits kan zeer zwaar worden, zeggen Rijkswaterstaat en de Verkeers Informatie Dienst als het opnieuw gaat sneeuwen.

Code geel en oranje
Voor vanochtend geldt code geel. Het kan op de wegen glad zijn door opgevroren sneeuwresten. Vanaf 12.00 uur geldt in het zuiden van het land code oranje. Vanaf 14.00 uur geldt code oranje voor het midden van het land en vanaf 17.00 uur ook voor het noorden.

Code geel = wees alert. Er is mogelijk kans op gevaarlijk weer. Dit zijn weersituaties die in Nederland vaak voorkomen waarbij het raadzaam is om op te letten.

Code oranje = wees voorbereid. Er is grote kans op gevaarlijk of extreem weer, waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast.

Wat doe jij?
Blijf jij vandaag thuis of moet je gewoon naar je werk, naar school of boodschappen doen? Sneeuw of geen sneeuw.

NH Peilt is de hele dag online, om 12:40 en 16:40 uur op NH Radio en vanaf 17:00 uur bij NH Nieuws op tv. De meeste reacties op NH Peilt staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]

Foto: