Ga naar Content
Noord-Holland

Morgen opnieuw erg gevaarlijk op de weg

10 december 2017, 20.47 uur · Aangepast 11 december 2017, 07.55 uur
Door: · Foto: Rijkswaterstaat

NOORD-HOLLAND Weggebruikers moeten ook morgen de hele dag rekening houden met gevaarlijke rijomstandigheden, zo waarschuwt Rijkswaterstaat. De dienst raadt mensen aan indien mogelijk thuis te werken.

Vannacht en morgen tijdens de ochtendspits kan het glad worden door bevriezing van natte weggedeelten en sneeuw die vandaag is gevallen. 

Lees ook: Liveblog: Sneeuw teistert Noord-Holland 

In de loop van morgenochtend gaat het naar verwachting in een groot deel van het land opnieuw flink sneeuwen. Dat kan leiden tot zeer gevaarlijke rijomstandigheden en grote vertragingen, vooral in de avondspits.

Geen exacte voorspelling
Het KNMI liet eerder vandaag weten nog geen exacte voorspelling te kunnen doen over de sneeuwval van morgen. Morgen vroeg kan dat wel. "Het sneeuwgebied is dan dichter bij Nederland en dan zijn er ook weer nieuwe computerberekeningen", aldus een woordvoerster van het KNMI.

Lees ook: NS waarschuwt: stel je treinreis uit

Het weerinstituut heeft voor morgen in ieder geval code geel afgegeven, maar sluit niet uit dat voor delen van het land ook code oranje geldt. 

Minder treinen
De NS maakt eerder vandaag al bekend dat er morgen net als vandaag minder treinen zullen rijden. Daardoor hebben eventuele incidenten minder gevolgen voor de dienstregeling, zo is de gedachte. Vooral reizigers in de avondspits zullen hinder ondervinden.