Noppert wint na spectaculaire finale Finders Darts Masters 2017

EGMOND AAN ZEE Danny Noppert heeft de Finder Darts Masters 2017 gewonnen. In een spectaculaire en spannende finale wist hij als beste de zenuwen onder controle te houden. De Fries is de eerste Nederlander in dertien jaar die wint in Egmond aan Zee.

De start van 'Noppie' was geweldig. Het scorende vermogen dat hij in de halve finale had opgebouwd, nam hij mee naar de eerste set. De Fries won deze vrij gemakkelijk met 3-1. Het leek erop dat Jim Williams, die het hele toernooi al het beste gemiddelde neerzette, zijn vorm in de tweede set weer had gevonden.

Noppert liet het in die set even afweten en verloor die dan ook met 3-1. Ook de derde set presteerde de Fries niet optimaal. Hij leek geïrriteerd om zijn matige scores en werd slordig op de dubbels.

Dit resulteerde in een 2-1 achterstand. Hij zette zijn ergernissen echter om in goede darts en een aantal maximale scores. De heren gingen de pauze in met een stand van 2-2.

Williams komt weer helemaal terug
Tijdens de rust had Noppert zich mentaal herpakt, want hij kwam goed uit de startblokken. Hij gooide veel trippels en finishde uitstekend op de dubbels. De vijfde set ging daarom ook met 3-0 naar de Fries. Ook in de zesde set bleef hij constant gooien en was hij op een 2-0 voorsprong in legs op weg naar een 4-2 voorsprong.

Toch bleek de koele kikker wat spanning te kennen. Noppert miste namelijk uit het niets heel veel dubbels. Williams kon daar van profiteren en een 2-0 achterstand omzetten in een set winst.

Noppert herpakt zich
In de zevende set gingen beide heren slordig gooien, waardoor de stand gelijk op ging. Het kwam aan op een beslissende leg die Noppert mocht beginnen. Met een aantal goede scores kwam hij ook als eerste op een finish. Hij wist met zijn laatste pijl een hele belangrijke dubbel vier te gooien. 'Noppie' was toen één set verwijderd van de overwinning.

Noppert zat op rozen, Williams daarentegen was gebroken. In de laatste en beslissende set voor de Fries ging het van een leien dakje. Hij kwam op een ruime 2-0 voorsprong. Toen Noppert daadwerkelijk de eerste matchdarts kreeg, begon hij te missen.

Hij miste zelfs zoveel pijlen dat Williams kon terugkomen in de leg. Het werd 2-1. Maar gelukkig voor Noppert en de meegereisde 'Noppie-Army' kon hij het de leg hierna toch afmaken. Hij gooide een 72 finish op dubbel 12 uit en kroonde zich als de winnaar van Finder Darts Masters 2017.